Restaurant Euphoria

Euphoria Biergarten Cluj-Napoca
Fabrica de Bere
Euphoria Music Hall
Euphoria Biergarten Oradea
Euphoria Biergarten Arad

Pauză de 3 minute? Doar atât ai nevoie să îți povestim despre Gustul Autentic de la Euphoria!

Cu toții vorbim despre gustul ăla bun, de demult, de care ne tot amintim cu nostalgie. S-a pierdut, într-adevăr, acel gust? Noi știm sigur că nu, însă mai știm și cum poate fi regăsit. Și, mai ales, unde.

Ei bine, noi la Euphoria Gust Autentic ne-am făcut o misiune din a revitaliza ceea ce se numește cuisine de terroir, adică bucătăria locului/pământului!

Și vrem să-ți spunem povestea – o poveste care începe chiar aici, în inima Ardealului, la Hida, județul Sălaj.

De ce ținem să știi asta? Pentru că gustul autentic are rădăcini!

Lasă deoparte totul pentru un moment și imaginează-ți o bucată de carne fragedă, provenind de la animale crescute cu fân și cereale. O vezi sfârâind pe grătar, în timp ce aroma ei îți inundă simțurile chiar înainte să ajungă în farfurie. Când o primești, abia reziști tentației: o rupi cu mâna, te arzi puțin, dar nici nu mai contează — e prea bună ca să mai aștepți

Acel gust l-am căutat. Știm că și tu.

  • Produse din carne pregătite în carmangeria proprie de la Hida (jud. Sălaj).
  • Carne de vită rasa Limousine și Black Angus, carne de porc de la ferme partenere: chiftele de burger, mici, cârnați de casă, mezeluri din 100% carne. Fără conservanți, fără potențiatori de gust.
  • Pâine, chifle burger și alte produse de panificație, din făină semola, pregătite și coapte în brutăria proprie.
  • Produse patiserie și cofetărie pregătite in-house, fără aditivi, din ingrediente de cea mai înaltă calitate.
  • Supe proaspete, slow-cooked, servite doar în aceeași zi în care au fost preparate.
  • Rețete curate, tradiționale: doar carne, condimente, supă de oase, mirodenii – nimic altceva!

De unde a pornit ideea Gustului Autentic?

Nu așteptăm să ni se livreze gustul, ni-l construim noi.

Totul începe de la ritmul lumii în care trăim, care nu mai lasă loc gustului adevărat. Oamenii se grăbesc, gătitul este pe repede înainte sau deloc. Oamenii mănâncă semipreparate, alegerile devin automate.

Ne-am pus o întrebare simplă: ce am pune noi pe masă, dacă am avea acces la fiecare pas din procesul farm-to-fork? Așa s-a născut Gustul Autentic Euphoria – o călătorie completă de la fermă, în bucătăria noastră centralizată, prin pregătirea produselor după rețete proprii, până în farfurie, în toate restaurantele Euphoria: Euphoria Biergarten Cluj-Napoca și Arad, Fabrica de Bere (Cluj-Napoca), Desaga Cluj și Desaga Oradea, Kohe Panineria & Caffe și, în curând, Desaga Topa Mică (jud. Cluj).

Restaurantele Euphoria – From farm-to-fork

Fără aditivi, fără conservanți și, mai ales, fără compromisuri!

Povestea Euphoria a început acum 24 ani și ce-am căutat a fost calitate în toate serviciile noastre, cu focus pe mâncarea pe care o servim clienților noștri.

Filosofia noastră este una clară: încă de la început, tot ce puteam achiziționa ca materie primă și ingrediente, achiziționăm de la producători locali.

Anul trecut (2024) am decis că vrem mai mult și n-am mai stat pe gânduri.

Ce însemna mai mult? Deschiderea unei bucătării centralizate. În prezent, avem la Hida, în județul Sălaj, un astfel de centru culinar.

Care a fost reacția? „Nu merge, costă prea mult, e prea greu de susținut” – le-am auzit pe toate. Dar nu ne-am abătut de la drum. Nici când a fost greu, nici când am fi putut „trage un pic cu ochiul” la scurtături. Și poate cel mai greu n-a fost să facem lucrurile bine, ci să avem răbdare ca oamenii să înțeleagă de ce vom face „și asta”.

De ce am vrut această nouă linie de business?

Pentru ca doream să controlăm fiecare etapă a pregătirii unui produs, astfel că:

  • am stabilit parteneriate cu ferme locale de crescători de animale (vita este rasa Limousine & Black Angus) și producători locali de legume și fructe. Știm sigur care este procesul de creștere al animalelor.
  • prelucrăm carnea în carmangeria proprie și ne facem propriile produse, după rețetele noastre. Sunt rețete tradiționale, curate, fără conservanți și aditivi.

Am investit în tehnologii de ultimă oră pentru prelucrarea și pregătirea produselor și ingredientelor din preparatele noastre și am ales metodele tradiționale pentru a le găti.

Filosofia Gustului Autentic

Avem calitatea pe care ne-o dorim! Aceeași, în fiecare zi.

Avem parteneriate cu ferme de carne de vită și porc, precum și cu producători de legume și fructe, avem carmangerie proprie și pregătim totul in-house, după rețetele noastre, pentru a controla ingredientele.

Carnea care ajunge în farfurii provine exclusiv din carmangeria noastră de la Hida, de la ferme partenere. Fiecare bucată este atent selectată și condimentată de noi. Asta asigură un gust unic, pe care îl caută tot mai mulți oameni și pe care nu îl pot găsi în alte locații decât restaurantele noastre.

Pâinea este coaptă în propria noastră brutărie, folosind rețete bazate pe făină de semola. Rezultatul este o pâine proaspătă, aerată, cu o coajă crocantă, ce însoțește multe dintre preparatele din meniul nostru. Mai mult, produsele de patiserie și cofetărie.

Baza pentru supă și supa de oase folosită la o parte din produsele din carne sunt pregătite în bucătăria centrală de la Hida, prin procedeul slow-cooking. Supele din restaurante sunt apoi servite doar în ziua în care sunt gătite, cu ingrediente proaspete. Acest lucru le conferă savoarea și gustul autentic, specific Euphoria.

Mai mult, deserturile noastre – torturi, prăjituri, înghețată – sunt pregătite în propriul laborator de cofetărie. Le servim în aceeași zi în care le pregătim, astfel că sunt mereu proaspete.

Nu căutăm să reinventăm roata, ci doar să îți reamintim cum ar trebui să fie mâncarea – simplă, gustoasă și pregătită cum se cuvine. Gust Autentic Euphoria, de la Hida până în farfurie.

Restaurantele Euphoria – destinația Gustului Autentic

Euphoria, pentru o cultură culinară sănătoasă!

Vrem să fim mai mult decât un loc de ieșit în oraș. Vrem să fim o experiență de referință. Un standard nou. Să construim un sistem care să demonstreze că se poate – că poți să faci mâncare bună, curată, locală, chiar și în vremuri în care „fast” pare să domine totul. Gustul autentic nu trebuie reinventat, ci doar regăsit.