Restaurant Euphoria

Euphoria Biergarten Cluj-Napoca
Fabrica de Bere
Euphoria Music Hall
Euphoria Biergarten Oradea
Euphoria Biergarten Arad

Grătarul e pentru grabă. Smokerul e pentru gust. Bine ai venit la Marea Smokăreală!

Un nou capitol din Gustul Autentic de la restaurantele Euphoria: carne gătită lent la smoker, cu tehnici de slow cooking și aromă de fum. O experiență gastronomică aparte, disponibilă în toate locațiile Euphoria.

Smokeru’ nu-i Grill, numa’ zicem (apăsat)!

Marea Smokăreală nu e doar un nou meniu din restaurantele Euphoria. Este o declarație gastronomică.

E carne gătită lent la smoker, că dacă n-ai răbdare, ori îți cumperi, ori te lași de preparate din carne pregătite la smoker.

Gust Autentic, dar cu o altă coajă: carne gătită lent, în fum, cum nu prea vezi în meniuri obișnuite.

Ce înseamnă „smokăreală” în stil Euphoria?

Grătarul sau carnea la grill e pe repede-nainte, carnea afumată 8-18 ore, cu lemn de diferite esențe, în cuptoare speciale smoker, la temperatură controlată, are însă o atitudine aparte când vine vorba de gust, e altă ligă. Folosim lemn de esențe diferite tocmai pentru a crea acel gust dement: bogat, plin, care-ți rămâne în minte și-n papile.

Carnea pregătită la smoker este atât de fragedă, încât se desprinde singură de pe os, grăsimea se topește în fibră și îi dă dulceață, furculița și cuțitul ajung să te scoată din minți. Îți vine să o apuci cu mâinile, să o rupi în bucăți mari care să satisfacă pofta de și mai mult. Nu te poți opri, asta nu e o carne care se mănâncă cu etichetă de restaurant. Lași garda jos după prima bucată, apuci carnea de pe os și muști, te înfrupți.

Totul începe cu un frecat temeinic cu muștar și un mix de condimente și ierburi aromatice.
Urmează afumarea, hidratarea la fiecare 30 minute și o gătire lentă, în smoker, pentru ca fumul să se pătrundă în fiecare fibră a cărnii.

Fumuri? Avem. Dar nu din alea de show. Din alea care pătrund carnea.

Meniul Marea Smokăreală by Euphoria e despre ‘fumuri’ de nivel de skyscraper:

PORK CUTS

Scăricică de porc mermelită la smoker. Se rupe singură de pe os. Afumată, dulceagă, lipicioasă.

Scăricică de porc gătită în tihnă 14 ore în smoker și sous-vide, hidratată din jumătate în jumătate de oră, unsă pe-ndelete cu un amestec de miere de albine cu muștar și tăvălită prin boia de ardei dulce, boabe de muștar, piper, praf de usturoi; servită cu sos brun.

Piept de porc rostuit la smoker. 14 ore în smoker, 14 minute în care se aude doar cum mesteci.

Piept de porc gătit în tihnă 14 ore în smoker și sous-vide, hidratat din jumătate în jumătate de oră, garnisit cu miere de albine, boia de ardei dulce, cimbru, praf de usturoi, boabe de muștar; servit cu sos brun.

Ciolan de porc uitat în smoker. Crustă rumenă, miez fraged. Un clasic dus la next level. Se mănâncă cu mâinile. (P.S.: te lingi pe degete după fiecare bucată.)

Ciolan de porc odihnit în saramură trei zile, pus după aceea la desărat o zi întreagă, gătit în tihnă 24 ore în smoker și sous-vide, cu foi de dafin și piper; servit cu sos brun.

BEEF CUTS

Beef brisket românizat în smoker. 24 ore în smoker. Strat peste strat de savoare. Crocant, suculent, simți că explodezi de cât ești de sastisit, dar tot mai vrei o îmbucătură.

Beef brisket gătit 24 ore în smoker și sous-vide, hidratat din jumătate în jumătate de oră, după ce în prealabil a fost uns pe-ndelete cu muștar și tăvălit prin boia de ardei dulce,
praf de usturoi, boabe de muștar; servit cu sos brun.

Coadă de vită gătită ușurel în smoker. 24 ore în smoker. Nu mai avem nimic de adăugat. Încearcă această smokăreală și mai vorbim!

Coadă de vită gătită 24 ore în smoker și sous-vide, hidratată din jumătate în jumătate de oră, după ce în prealabil a fost unsă pe-ndelete cu muștar și tăvălită prin boia de ardei dulce, praf de usturoi, boabe de muștar; servită cu sos brun.

Coaste de vită rumenite în smoker. Nu-s fine dining, dar sunt fine rău.

Coaste de vită gătite 24 ore în smoker și sous-vide, hidratate din jumătate în jumătate de oră, după ce în prealabil au fost unse pe-ndelete cu muștar și tăvălite prin boia de ardei dulce, praf de usturoi, boabe de muștar; servite cu sos brun.

Coaste de vițel domolite la smoker. Atât de fragede, că furculița devine inutilă. (Noi ți-am mai zis și mai sus.)

Coaste de vițel gătite 14 ore în smoker și la sous-vide, hidratate din jumătate în jumătate de oră, după ce în prealabil au fost unse pe-ndelete cu muștar și tăvălite prin boia de ardei dulce, praf de usturoi, boabe de muștar; servite cu sos brun.

SANDWICH-URI

Ciolan de porc împachetat în pită. Dulce, afumat, crocant, decadent.

Pork osso buco sandwich servit în chiflă de burger cu ou și susan, ciolan de porc odihnit în saramură trei zile, pus după aceea la desărat o zi întreagă, gătit în tihnă în smoker și sous-vide cu foi de dafin, piper, ceapă caramelizată, ceapă crocantă, cașcaval afumat, castravete murat, potrivit cu cartofi prăjiți.

Piept de vită făcut sandwich. Carnea-vedetă, între două jumătăți de chiflă făcută în brutăria proprie.

Beef brisket sandwich servit în chiflă de burger cu ou și susan, beef brisket gătit 24 ore în smoker și sous-vide, hidratat din jumătate în jumătate de oră, după ce în prealabil a fost uns pe-ndelete cu muștar și tăvălit prin boia de ardei dulce, praf de usturoi, boabe de muștar, ceapă caramelizată, ceapă crocantă, sos Cheddar, sos brun, salată coleslaw, potrivit cu cartofi prăjiți.

LÂNGĂ FUMURI MERG PERFECT NIȘTE ACCESORII

Varză călită cu măr și stafide
Cartofi copți în coajă
Piure de cartofi

SALATE CARE SĂ AJUTE ParFUMURILE:

Salată de ardei copți cu usturoi
Salată de varză (varză roșie, varză albă, morcovi, pătrunjel, maioneză, piper, lămâie, ulei de măsline)
Salată vegetariană la alegere

Smokăreală cât încape, Gust Autentic cât să ții minte. În toate locațiile Euphoria.

Meniul Marea Smokăreală este disponibil acum în toate locațiile Euphoria.

Am creat nu doar un meniu nou, ci o nouă direcție a gustului, în care cu fum, carne, condimente, ierburi aromatice și răbdare am tras o chintă royală.

Nu doar gătim carne. Nu e despre viteză. E despre rădăcini. E despre grijă. E despre gust. Vine vorba că pofta vine mâncând, noi am mai spune că pofta de smokăreli nu mai trece după ce le-ai încercat o dată.
 
Marea Smokăreală by Euphoria, o poveste în fiecare strat de carne și fum!

Rezervă o masă, la oricare dintre restaurantele Euphoria: 0745 393 333!