- Cristina Usvat
- Salate
Hummus Salad
Având în vedere că deja tot mai multă lume renunță la carne, m-am gândit să povestim puțin despre salata de hummus făcută la Euphoria Biergarten Oradea, ca o alternativă pentru cei care respectă postul și reușesc să se abțină de la delicii care conțin carne, cât și o masă excepțională veganilor și vegetarienilor.
Termenul de hummus vine din limba arabă și înseamnă năut, care este componenta de bază a acestui preparat. Se poate face în diverse moduri,însă noi am ales să facem rețeta clasică, acompaniată cu rodia dulce acrișoară care aduce un plus de aromă gustului uneori tern al hummusului.
Preparăm hummusul cu următoarele ingrediente: năut, ulei de măsline, usturoi, nelipsitul tahini, condiment special din Orientul Mijlociu, făcut din susan decojit, măcinat și prăjit, și nelipsita sare. După ce așezăm ingredientele le blenduim pentru a obține o pastă delicioasă.
Așezăm hummusul în farfurie, presărăm rodia peste, mix de semințe, dressing-ul din ardei copt și foccacia făcută în casă.
Cine are nevoie de carne când te poți bucura de un hummus atât de gustos?