Restaurant Euphoria

Euphoria Biergarten Cluj-Napoca
Fabrica de Bere
Euphoria Music Hall
Euphoria Biergarten Oradea
Euphoria Biergarten Arad

Burgerii Euphoria, zi de sărbătoare în fiecare mușcătură

Gust Autentic by Euphoria, episodul 2.

Pe 28 mai e Ziua Internațională a Burgerului. Dar la Euphoria? E în fiecare zi. Pentru că atunci când burgerul e făcut ca la carte (nu suntem fast, chiar dacă suntem despre „food”, pentru că suntem din Ardeal și ne place să facem lucrurile așezat și după chipul și asemănarea noastră), atunci nu mai ai scuze să nu încerci un burger de-al nostru.

Burgerii Euphoria Gust Autentic sunt o poveste în sine. Aici nu-i despre zile internaționale. E despre zile normale în care vrei să mănânci ceva care are gust. Gust adevărat, nu scos la imprimantă de nutrienți. Nu e nimic romantic aici. E vacă, sare, piper și o reteță moșită 20 ani.

De la Hida, cu drag (și cu carne de vacă Limousin)

Totul începe în carmangeria noastră din Hida, unde vaca Limousin (nu, nu glumim, asta e rasa!) devine artă într-o chiflă cu maia făcută (tot) în brutăria noastră. La Hida. Pentru că suntem obsedați de calitate.

Chifteaua de burger e carne 100%. Fără aditivi, fără conservanți, fără porcării care să te îndemne să cauți pe net ingredientele de pe etichetă.

În rolurile principale, în serialul Euphoria Gust Autentic, burgerii cu personalitate

Episodul al doilea (episodul pilot a fost un Mic-Tok)

Hai să-ți facem cunoștință personajele:

Euphoria Burger (În rolul principal: Nașul. Capul familiei. Medium rare.)

Un clasic decadent.

Chiftea burger vită rasa Limousin, de la carmangeria noastră, ou ochi moale, roșii, salată Iceberg și un sos cu semnătură proprie.

Servit, evident, cu cartofi prăjiți cum trebuie. Cartofi din zonă. Cartofi cu gust.
Pairing cu o bere blondă artizanală, că-i păcat de gălbenuș să nu fie sărbătorit.

Cheeseburger (Adolescentul rebel al familiei. Poartă Cheddar și nu-și cere scuze.)

Varianta noastră.

Roșii, salată Iceberg, Cheddar topit exact cât trebuie și sosul casei.
Recomandat cu o bere IPA, ușor amară, cu o aromă perfect echilibrată.

Avocado Burger (Studentul la actorie. Vegan în suflet, carnivor în weekend.)

Pentru cei care vor și puțin verde între două păcate.

Guacamole de casă, bacon crocant, chiftea Limousin, chiflă moale și sosul nostru.
Pairing cu o bere lager rece, că baconul nu cere permisiune.

Roasted Red Pepper Burger (Doamna misterioasă. Cu accent franțuzesc și gust sofisticat.)

Un deliciu. Finețe și rafinament. Doar la prima mușcătură, până îi dibuiești gustul. Toate sofisticăriile se preling după aceea printre degete, pe care te lingi de poftă și ai mai cere unul.

Cremă de brânză cu cepșoară, ardei copt marinat, roșii, chiftea suculentă.
Merge perfect cu o bere neagră, cu note de caramel.

Gustul Autentic nu se discută. Se devorează.

Internetul zice că poți face burgeri acasă. Sigur! Dacă ai vite Limousin priponite la geam, cărora le cosești iarba din jurul blocului în weekend și faci căpițe ca să ai cu ce hrăni vaca. Știm că pâine în casă facem cu toții. De la pandemie încoace, toți suntem brutari sub acoperire. Știm că faci toate astea.

Dar dacă totuși nu ai apucat să comanzi încă mașina de tocat de pe emag și nu ți-ai hrănit maiaua azi dimineață și nici tigaia antiaderentă nu mai e chiar antiaderentă, atunci… ne găsești la Euphoria.

La Euphoria, nu găsești doar burgeri. Găsești declarații de autenticitate pentru Gustul Autentic.

ATENȚIE: risc crescut de FOMO

Dacă n-ai încercat încă burgerii Euphoria, e posibil să simți o ușoară anxietate existențială. Prietenii tăi vor posta poze cu ei. Vor pune check-in în locațiile noastre. Vor zice „Trebuie să vii să încerci!”. Tu ce vei zice?

Ziua Internațională a Burgerului e pe 28 mai, dar noi o ținem zilnic. Hai să vezi cum stă un Euphoria Burger în fața ta și dacă mai poți să te întrebi: to crave or not to crave?

Spoiler: nu prea poți.