Pljeskavica

Pljeskavica este un fel de mâncare la grătar delicioasă compusă din carne de mânzat, asezonată cu condimente autentice sârbești. Este una din mâncărurile naționale ale Serbiei și este foarte populară în țările vecine din Balcani.

Carnea de mânzat și vițel este mult apreciată în bucătăria românească cât și în bucătăria internațională. Are multe tehnici de preparare, de macerare și de condimentare a ei. 

În această rețetă carnea tocată de mânzat se amestecă cu ceapă călită și condimentul sârbesc care îi dă un gust autentic. 

Se formează chifteaua presată și se prăjește în X oven (the real grill), un grill care funcționează pe cărbuni, astfel păstrând fragezimea și gustul cărnii. Nu știu dacă vă puteți imagina cum se rumenește carnea de mânzat pe grill-ul nostru, dar mie îmi lasă gura apă această imagine. 

Se servește alături de pâinea sârbească făcută în casă, o pâinică simplă și extrem de delicioasă. Atenție! Oricât de pofticioși ați fi și oricât de îmbietor este mirosul cald și fraged al pâinicii sârbești, nu vă recomandăm să o mâncați fierbinte.

Alături de chifteaua suculentă și fragedă servim și o salată fresh de crudități formată din roșii dulci acrișoare, castraveți verzi și ceapă roșie pentru a echilibra gusturile.

Și pentru că știm că orice chiftea de carne nu merge fără un sos, am adăugat și un sos cremos de brânză care să-ți delecteze papilele gustative.