Amenajată într-un stil absolut unic, Fabrica de Bere înseamnă "Camera Barului", "Camera malţului", "Camera Laborator" sau "Camera Restaurant", patru încăperi ale localului denumite sugestiv, în concordanță cu decorul fiecărui spațiu. Însă elementul cel mai interesant al decorului este faptul că toţi consumatorii pot asista la procesul de fabricare a berii, pentru că acesta se poate urmări prin intermediul pereţilor de sticlă care dezvăluie linia de producţie. Nu degeaba localul se numește Fabrica de Bere, berea nepasteurizată de la Cluj fiind realizată din ingredientele tradiţionale - apă, malţ, hamei şi drojdie - procesul tehnologic şi reţeta fiind o garanţie a prospeţimii berii nefiltrate.
Vedetele noastre !
Istoria berii URSUS este strâns legată de evenimentele petrecute de-a lungul vremii în Cluj. Conform informațiilor găsite în Arhivele Naționale, la începutul secolului al XVIII-lea a fost înființată în oraș o berărie. Ordinul călugărilor iezuiți, care își avea sediul în Conventul de la Mănăștur, Calvaria, a înființat aici o casă a berii (Sorhaz în maghiară), exploatată prin interpuși care o luau în arendă. Era o practică obișnuită în acea perioadă și alte episcopii din țara având în proprietate mai multe berării. Călugării iezuiți au fost expulzați în anul 1773, iar Statusul Româno - Catolic a preluat domeniile călugărești din Mănăștur, inclusiv berăria.